Menu Tygodniowe


Wtorek
1. Classic Cheese Burger, wołowina, ser, pomidor, ogórek kiszony, sałata, majonez 27 zł
2. Tajski burger, chrupiący kurczak, piklowana cebula, pomidor, rukola, sos chili-majo 25zł
3. Sandwich Premium Bangkok długogotowana szarpana wieprzowina, piklowana cebula, ser cheddar, ogórek, pomidor, papryka, kolendra i autorski sos bazyliowo-miętowy 26zł
4. Sandwich Premium London długogotowana szarpana wieprzowina, cebula marynowana
w czerwonym winie, ser cheddar, pieczarki, ogórek chili, boczek, orzechy, sos pikantny 27zł
5. Sandwich Premium Amsterdam, łosoś wędzony, jajko sadzone, szpinak, sos holenderski 28zł
6. Butter chicken z kolendrą, ryżem jaśminowym i sezamem 23zł
7. Karkówka w Marynacie ziołowej z pieczonymi ziemniakami i ogórkiem kiszonym z cebulą 23 zł
8. Penne z sosem pesto z pomidorkami koktajlowymi i mozzarellą i pestkami słonecznika 23 zł
9. Sałatka z burakiem, fetą, czerwoną cebulą, orzechami, oliwą z oliwek i szczypiorem 19 zł
10. Pierś z kurczaka w płatkach kukurydzianych z ryżem jaśminowym i grillowanymi warzywami 23 zł

Poniedziałek
1.Budda bowl
(makaron ryżowy, filet z kurczaka, jajko, ogórek, pomidor, prażone pestki dyni, sos majonezowo-sojowy)
23 zł
2. Eskalopki wieprzowe z ryżem jaśminowym i sałatką z pora, marchewki i jabłka
23 zł
3. Pieczony filet z kurczaka z suszonymi pomidorami, mozzarellą, z ziemniakami i surówką z
czerwonej kapusty
23 zł
4. Makaron penne z buraczanym pesto, serem feta, pestkami dyni, i świeżym szpinakiem
23 zł
5. Pieczone pałki z kurczaka, ryż z warzywami i dip czosnkowy
23 zł
6. Sałatka z tuńczykiem, z pesto bazyliowym, makaronem penne, świeżą bazylią, i pomidorkiem
koktajlowym
21 zł
7. Pulpety wieprzowe w sosie pieczarkowym z puree i buraczkami
23 zł
Środa
1. Makaron farfalle z z brokułami, marchewką, czerwoną papryką, w sosie śmietanowym i
serem grana padano 23zł
2. Budda bowl (kasza, jajko sadzone, pomidor, brokuły, ser cheddar, czerwona cebula, sos
miodowo-musztardowy) 19zł
3. Penne z kurczakiem, pesto z bazyliowym i serem grana padano 23 zł
4. Curry warzywne na mleczku kokosowym z ryżem jaśminowym i kolendrą 23 zł
5. Pierogi ze szpinakiem i fetą 19 zł
6. Gyros z piersi indyka, z frytkami i surówką z kapusty pekińskiej, kukurydzy i marchewki 23 zł
7. Kurczak tikka masala z aromatycznym ryżem basmati, prażonymi migdałami i kolendrą 26 zł
8. Wolnogotowana wołowina z sosem pieprzowym, opiekanymi ziemniakami i grillowanymi warzywami 26 zł
9. Polędwiczki wieprzowe w sosie koperkowym Pieczonymi ziemniakami i colesławem z czerwonej kapusty 26 zł
10. Sałatka z jajkiem, brokułami, kukurydzą, sałatą rzymską z sosem cezar z parmezanem 19 zł


Piątek
1. Makaron alla Puttanesca z anchois, czosnkiem, oliwkami, papryką i natką pietruszki 23 zł
2. Sałatka Grecka 19 zł
3. Makaron ryżowy po tajsku, z marchewką, cukinią, paluszkami krabowymi, kolendrą 25 zł
4. Spaghetti bolognese z parmezanem i natką 23 zł
5. Chili con carne z wieprzowiną, papryką, pomidorem, fasolą, kukurydzą, kolendrą i kwaśną śmietaną 23 zł
6. Bitki wieprzowe w sosie własnym z kaszą pęczak i ogórkiem kiszonym 23 zł
7. Siekane kotlety z piersi kurczaka w parmezanem, pieczonymi ziemniakami i brokułami 23 zł
Czwartek
1. Pieczona karkówka w sosie własnym, z kaszą i buraczkami na ostro 23 zł
2. Kotlety mielone z młodymi ziemniakami z marchewką na ciepło 23 zł
3. Grillowana pierś z kurczaka, pieczone ziemniaki z parmezanem i masłem z solą morską, z surówką z marchewki i jabłek 23 zł
4. Zielone pęczotto z pesto, szpinakiem, pomidorkami cherry i mini mozzarellą 23 zł
5. Wegetariańskie leczo z ciecierzycą, marchewką i cukinią 23zł
6. Wok - Makaron chiński z wołowiną, porem, marchewką, fasolą szparagową, piri piri, i kolendrą 26 zł
7. Kociołek Leczo z kiełbasą, papryką, pomidorami, cukinią, cebulą z pajdą wiejskiego chleba 23 zł
8. Sałatka Mexico z ananasem, porem, kukurydzą, serem żółtym, papryką i czerwoną fasolą 18 zł
9. Spaghetti z kurczakiem, suszonymi pomidorami, fasolką szparagową i natką pietruszki 23 zł
10. Kotlet de volaille z masłem i natką z ziemniakami i marchewką glazurowaną 23 zł
